Dacă nu esti scafandru brevetat, dar vrei sa încerci senzatiile conferite de scufundarea autonoma, programul Discover Scuba Diving ti se adresează. Acest program nu necesită o pregătire de specialitate prealabilă si este destinat tuturor persoanelor  avand varsta peste 15 ani, apte medical. Ai nevoie de o adeverintă de la medicul de familie si curiozitatea de a păsi in lumea subacvatică. Acest program presupune eforturi fizice moderate si un grad minim de familiarizare cu mediul acvatic, ceea ce determina larga lui accesibilitate.

Programul Discover Scuba Diving presupune o sedinta de informare (cca 15-20 min.), sustinută de un instructor certificat, sedintă pe parcursul careia se va face o trecere in revistă  a echipamentului destinat scafandrului autonom, a componentei acestuia, a destinatiei generale a pieselor de echipament, precum si a procedurilor de baza inerente scufundării. Prezenta instructorului certificat este obligatorie in permanentă, atât in apa cât si pe uscat. Scufundarea se va face in prezenta acestuia, sub directa lui îndrumare si supraveghere. Durata unei scufundări este de minimum 30 min. Programul Discover Scuba Diving este un excelent prilej de recreere, dar poate fi si un pas hotărâtor către abordarea acestui sport atractiv si spectaculos. Marea majoritate a scafandrilor brevetati si-a făcut debutul prin intermediul acestui program, atât in domeniul recreational, cât si in cel comercial.

O sedinta DSD include briefingul, furnizarea de echipament complet si prezenta permanenta a instructorului. In perioada calda, scufundările DSD se pot organiza si in zonele prestabilite (confined water), aferente regiunilor din vecinătatea Clujului – lacurile Tarnita si Belis.

Din ratiuni legate de mărimea echipamentului, accesul la piscina sau deplasarea la locul de scufundare, pentru efectuarea unui DSD este necesară programarea telefonică in vederea stabilirii detaliilor.

160

RON /sedinta

Pretul biletului de acces este inclus.

Prof.

Gabriel Lupan

NAUI Instructor #53177

Programul Discover Vintage Scuba Diver (DVSD) se adresează, prin excelenta, scafandrilor brevetați, indiferent de nivelul certificării. El vizează pasionații de istoria si evoluția aparatelor de respirat, fiind o șansa unica pentru cunoscători de a  retrăi senzațiile care i-au animat pe pionierii acestei discipline nobile si bărbătești.

Programul DVSD este o inițiativa in premiera pentru România si se desfășoară in foarte putine tari de pe glob (printre care Franța, Australia, SUA sau Noua Zeelanda) din cauza rarității dispozitivelor funcționale necesare.

Programul DVSD implica utilizarea unor piese de colecție care au scris istoria scufundării si a marilor descoperiri, ele fiind utilizate de către exponenții, inventatorii si descoperitorii lumii subacvatice. Ca urmare, a efectua scufundări in cadrul DVSD reprezintă o șansa, o onoare si un privilegiu care va fi atestat de un certificat acordat de clubul nostru.

Pachetul PRO

Pachetul „PRO” include utilizarea a 3 regulatoare care au intrat in legenda:

1) Detentorul Comex Pro Physailte (1960), deținătorul actualului record de adâncime (611 m – scafandru narghilea), pe stația Hydra 12. Acest detentor a deținut si recordul național pentru o scufundare simulată in barocamera: 540 m. El a făcut parte din dotarea scafandrilor de lupta din numeroase tari, fiind produsul experienței inegalabile al firmei COMEX ( Compania de Expertiza Maritima), actuala furnizoare pentru NASA a aparatelor de respirat, destinate a funcționa in spatiul cosmic.

2) Detentorul „Mistral Carbon” al firmei Agua Lung este versiunea îmbunătățită a regulatorului Mistral Royal, brevetat de către Comandantul Cousteau in colaborare cu inginerul Emile Gagnan. El îmbina calitatile unui regulator in doua trepte (fiind realizat pe o platforma „Titan” – treapta 1) cu avantajul eliberării aerului expirat înapoia scufundatorului, ceea ce permite o maxima apropiere de fauna subacvatica. Acest fapt, alături de designul futurist, l-a propulsat in topul preferințelor fotografilor subacvatici.

3) Detentorul 40/10 al firmei franceze „La Spirotechnique” a fost supranumit „tancul”, datorită robusteții si longevității sale, dar si „Mâna lui Dumnezeu”, datorită situațiilor limita in care acest regulator s-a incapatanat sa funcționeze, salvând astfel vieți care erau ca si pierdute. El a echipat forțele speciale renumite ale mai multor state, dar a fost utilizat cu precădere pe submarinele militare. Este primul detentor cu reglaj extern al debitului de aer furnizat, ceea ce a dus la o mai buna raționalizare a consumului de aer si implicit a creșterii duratei scufundării.

320

RON /pachet

Pachetul „PRO”

O sesiune DVSD include o ședința de informare referitoare la istoricul si particularitățile funcționale ale echipamentelor care urmează a fi utilizate (cca. 30, min.) si scufundări conform celor doua pachete incluse in acest program, respectiv utilizarea a 3 sau 5 aparate de colecție, la alegere.

Programul DVSD nu presupune utilizarea de aparate „asemanatoare”, „similare” sau de replici, ci a unor piese  de colecție perfect funcționale. Scufundările se vor efectua însoțit, in piscina olimpică, sub directa îndrumare si consultanta a instructorului NAUI. Pentru perioada calda se pot organiza scufundări in apele deschise din proximitate, in regim stipulat „confined water”.

Prețul include contravaloarea biletului de acces. Durata scufundării este de 60 min. Nu uitati sa aveți la dvs. brevetul si adeverința medicală de la medicul de familie, conform careia sunteți apt pentru efort fizic.

Pachetul ROYAL

Pachetul „ROYAL”  implica folosirea a 5 regulatoare, pachetul „Pro” suplimentând-se cu alte doua regulatoare:

1) „Mistral Royal” (1948) este „nava amiral” a acestui program. Detentorul a fost realizat de către parintele scafandrului autonom, Comandantul Jacqes Yves Cousteau. Simplitatea, robustețea si fiabilitatea lui sunt inegalabile. Este un detentor intr-o singura treapta, de unde rezulta ca adâncimea la care este operațional nu e condiționata de presiunea intermediara, ci doar de presiunea aerului din butelie. In România, „Mistral Royal” si-a adus contribuția indispensabila la realizarea barajului „Vidraru” si a hidrocentralei „Portile de Fier”. Cu acest aparat au fost descoperite cele mai multe si mai valoroase situri arheologice (inclusiv in România), obiecte de patrimoniu si epave.

2) Detentorul „Poseidon Cyclon” (1954) al firmei suedeze „Poseidon” este campionul absolut al apelor arctice si de adâncime a scufundarilor autonome (380 m). După mai bine de 60 de ani, alcătuirea lui a rămas neschimbata, fiind singurul din pachetul nostru care se mai produce si astăzi in aceeași configurație.

450

RON /pachet

Pachetul „ROYAL”

Prof.

Gabriel Lupan

NAUI Instructor #53177

Cursurile de scufundări certificate internațional NAUI se supun celor mai înalte standarde de pregătire, exigentei si siguranței aferente brevetarii ca scafandru recreațional. Pregătirea aferentă brevetarii in primul nivel (Scuba Diver), cât si cea destinată însușirii de noi priceperi si deprinderi specifice nivelelor următoare este structurata academic, conform principiilor pedagogice de învățare aferente standardelor NAUI.

Cursul de brevetare NAUI este susținut de un instructor certificat de către Internațional Association of Underwater Instructors, menționata ca NAUI World Wide. NAUI a fost fondata in 1960 in Statele Unite ale Americi si are descendență militară, fiind una dintre cele mai vechi si respectate agenții de brevetare a scufundatorilor din lume. Unei persoane care dorește sa se bucure de scufundări oriunde in lume sau sa închirieze echipament de scufundare, primul lucru care i se solicita este brevetul de scafandru. Brevetul certifica nivelul de pregătire al scafandrului si este garantul faptului ca aceasta persoana poseda bagajul de cunoștințe, priceperi si deprinderi aferente nivelului de certificare. Brevetul NAUI este un document respectat si de prestigiu, pentru ca standardele de pregătire si siguranța ale NAUI se numără printre cele mai exigente din lume, depășind cu regularitate minimumul standardelor din domeniu.

Clubul nostru va oferă posibilitatea de a obține atât brevetul de scafandru începător (Scuba Diver), cât si oportunitatea de a evolua la nivelele superioare, conform organigramei NAUI, împreuna cu o serie de specializari.

Cursurile NAUI implica trei secțiuni:

  • Teorie;
  • Piscina;
  • Apa deschisă.

In funcție de nivel, brevetarea implica susținerea unui examen scris (tip grila) sau a unor probe practice.

Pentru partea de teorie, prețul cursului include manualul si formularele de examen, care sunt in limba romana.

Pentru partea de piscina, este inclusă furnizarea echipamentului complet si al buteliilor aferente. Prețul biletului de intrare nu este inclus.

Pentru partea de apa deschisă, este inclus, de asemenea, echipamentul si buteliile.

Studenții in curs de brevetare care doresc alcătuirea unui echipament personal, așa cum este recomandabil, beneficiază de consultanta si îndrumare in vederea alegerii pieselor optime de echipament, in funcție de posibilitățile si dorințele individuale.

Programul de pregătire este maleabil, adaptat in funcție de disponibilitatea cursanților. Acest fapt se datoreaza principiului după care ne ghidam: „Calitate, nu cantitate”. In vederea atingerii acestor obiective, clubul nostru NU lucrează cu grupe sau clase de studenți, ci in regim de personal trainer. Acest fapt permite atingerea unei densității maxime de informație furnizata. Învățând 1 la 1 alături de instructor, procesul de învățare devine personalizat, in funcție de necesitatile si progresul individual, obținându-se rezultate intr-un timp mai scurt.

Email

florin@sport4you.ro

Pentru detalii si programări, va rugam sa ne contactați telefonic sau prin e-mail.

NAUI Scuba Diver
RON 140000 /curs
  • Brevetul „Scuba Diver” permite posesorului sa se scufunde pana la adâncimea de 18 m, cu coechipier.
  • Brevetul este recunoscut pe plan mondial si nu necesita (re)înnoire (taxe periodice).
NAUI Advanced Scuba Diver
RON 120000 /curs
  • Brevetul „Advanced Scuba Diver” permite posesorului sa se scufunde cu  coechipier pana la limita legală a scufundarilor cu aer comprimat (40 m).
  • Brevetul este recunoscut pe plan mondial si nu necesita (re)înnoire (taxe periodice).
NAUI NITROX
RON 75000 /curs
  • Brevetul „Nitrox” corespunde celei mai des abordate specializari: scufundarea cu aer îmbogățit in oxigen.
  • Aceasta oferă o serie de avantaje, cu precădere in cazul scufundarilor repetate specifice vacantelor dedicate.
  • Brevetul este recunoscut pe plan mondial si nu necesita (re)înnoire (taxe periodice).
Discover Scuba Diving

Dacă nu esti scafandru brevetat, dar vrei sa încerci senzatiile conferite de scufundarea autonoma, programul Discover Scuba Diving ti se adresează. Acest program nu necesită o pregătire de specialitate prealabilă si este destinat tuturor persoanelor  avand varsta peste 15 ani, apte medical. Ai nevoie de o adeverintă de la medicul de familie si curiozitatea de a păsi in lumea subacvatică. Acest program presupune eforturi fizice moderate si un grad minim de familiarizare cu mediul acvatic, ceea ce determina larga lui accesibilitate.

Programul Discover Scuba Diving presupune o sedinta de informare (cca 15-20 min.), sustinută de un instructor certificat, sedintă pe parcursul careia se va face o trecere in revistă  a echipamentului destinat scafandrului autonom, a componentei acestuia, a destinatiei generale a pieselor de echipament, precum si a procedurilor de baza inerente scufundării. Prezenta instructorului certificat este obligatorie in permanentă, atât in apa cât si pe uscat. Scufundarea se va face in prezenta acestuia, sub directa lui îndrumare si supraveghere. Durata unei scufundări este de minimum 30 min. Programul Discover Scuba Diving este un excelent prilej de recreere, dar poate fi si un pas hotărâtor către abordarea acestui sport atractiv si spectaculos. Marea majoritate a scafandrilor brevetati si-a făcut debutul prin intermediul acestui program, atât in domeniul recreational, cât si in cel comercial.

O sedinta DSD include briefingul, furnizarea de echipament complet si prezenta permanenta a instructorului. In perioada calda, scufundările DSD se pot organiza si in zonele prestabilite (confined water), aferente regiunilor din vecinătatea Clujului – lacurile Tarnita si Belis.

Din ratiuni legate de mărimea echipamentului, accesul la piscina sau deplasarea la locul de scufundare, pentru efectuarea unui DSD este necesară programarea telefonică in vederea stabilirii detaliilor.

160

RON /sedinta

Pretul biletului de acces este inclus.

Prof.

Gabriel Lupan

NAUI Instructor #53177

Discover Vintage Scuba Diver

Programul Discover Vintage Scuba Diver (DVSD) se adresează, prin excelenta, scafandrilor brevetați, indiferent de nivelul certificării. El vizează pasionații de istoria si evoluția aparatelor de respirat, fiind o șansa unica pentru cunoscători de a  retrăi senzațiile care i-au animat pe pionierii acestei discipline nobile si bărbătești.

Programul DVSD este o inițiativa in premiera pentru România si se desfășoară in foarte putine tari de pe glob (printre care Franța, Australia, SUA sau Noua Zeelanda) din cauza rarității dispozitivelor funcționale necesare.

Programul DVSD implica utilizarea unor piese de colecție care au scris istoria scufundării si a marilor descoperiri, ele fiind utilizate de către exponenții, inventatorii si descoperitorii lumii subacvatice. Ca urmare, a efectua scufundări in cadrul DVSD reprezintă o șansa, o onoare si un privilegiu care va fi atestat de un certificat acordat de clubul nostru.

Pachetul PRO

Pachetul „PRO” include utilizarea a 3 regulatoare care au intrat in legenda:

1) Detentorul Comex Pro Physailte (1960), deținătorul actualului record de adâncime (611 m – scafandru narghilea), pe stația Hydra 12. Acest detentor a deținut si recordul național pentru o scufundare simulată in barocamera: 540 m. El a făcut parte din dotarea scafandrilor de lupta din numeroase tari, fiind produsul experienței inegalabile al firmei COMEX ( Compania de Expertiza Maritima), actuala furnizoare pentru NASA a aparatelor de respirat, destinate a funcționa in spatiul cosmic.

2) Detentorul „Mistral Carbon” al firmei Agua Lung este versiunea îmbunătățită a regulatorului Mistral Royal, brevetat de către Comandantul Cousteau in colaborare cu inginerul Emile Gagnan. El îmbina calitatile unui regulator in doua trepte (fiind realizat pe o platforma „Titan” – treapta 1) cu avantajul eliberării aerului expirat înapoia scufundatorului, ceea ce permite o maxima apropiere de fauna subacvatica. Acest fapt, alături de designul futurist, l-a propulsat in topul preferințelor fotografilor subacvatici.

3) Detentorul 40/10 al firmei franceze „La Spirotechnique” a fost supranumit „tancul”, datorită robusteții si longevității sale, dar si „Mâna lui Dumnezeu”, datorită situațiilor limita in care acest regulator s-a incapatanat sa funcționeze, salvând astfel vieți care erau ca si pierdute. El a echipat forțele speciale renumite ale mai multor state, dar a fost utilizat cu precădere pe submarinele militare. Este primul detentor cu reglaj extern al debitului de aer furnizat, ceea ce a dus la o mai buna raționalizare a consumului de aer si implicit a creșterii duratei scufundării.

320

RON /pachet

Pachetul „PRO”

O sesiune DVSD include o ședința de informare referitoare la istoricul si particularitățile funcționale ale echipamentelor care urmează a fi utilizate (cca. 30, min.) si scufundări conform celor doua pachete incluse in acest program, respectiv utilizarea a 3 sau 5 aparate de colecție, la alegere.

Programul DVSD nu presupune utilizarea de aparate „asemanatoare”, „similare” sau de replici, ci a unor piese  de colecție perfect funcționale. Scufundările se vor efectua însoțit, in piscina olimpică, sub directa îndrumare si consultanta a instructorului NAUI. Pentru perioada calda se pot organiza scufundări in apele deschise din proximitate, in regim stipulat „confined water”.

Prețul include contravaloarea biletului de acces. Durata scufundării este de 60 min. Nu uitati sa aveți la dvs. brevetul si adeverința medicală de la medicul de familie, conform careia sunteți apt pentru efort fizic.

Pachetul ROYAL

Pachetul „ROYAL”  implica folosirea a 5 regulatoare, pachetul „Pro” suplimentând-se cu alte doua regulatoare:

1) „Mistral Royal” (1948) este „nava amiral” a acestui program. Detentorul a fost realizat de către parintele scafandrului autonom, Comandantul Jacqes Yves Cousteau. Simplitatea, robustețea si fiabilitatea lui sunt inegalabile. Este un detentor intr-o singura treapta, de unde rezulta ca adâncimea la care este operațional nu e condiționata de presiunea intermediara, ci doar de presiunea aerului din butelie. In România, „Mistral Royal” si-a adus contribuția indispensabila la realizarea barajului „Vidraru” si a hidrocentralei „Portile de Fier”. Cu acest aparat au fost descoperite cele mai multe si mai valoroase situri arheologice (inclusiv in România), obiecte de patrimoniu si epave.

2) Detentorul „Poseidon Cyclon” (1954) al firmei suedeze „Poseidon” este campionul absolut al apelor arctice si de adâncime a scufundarilor autonome (380 m). După mai bine de 60 de ani, alcătuirea lui a rămas neschimbata, fiind singurul din pachetul nostru care se mai produce si astăzi in aceeași configurație.

450

RON /pachet

Pachetul „ROYAL”

Prof.

Gabriel Lupan

NAUI Instructor #53177

Cursuri de Scufundari Certificate NAUI

Cursurile de scufundări certificate internațional NAUI se supun celor mai înalte standarde de pregătire, exigentei si siguranței aferente brevetarii ca scafandru recreațional. Pregătirea aferentă brevetarii in primul nivel (Scuba Diver), cât si cea destinată însușirii de noi priceperi si deprinderi specifice nivelelor următoare este structurata academic, conform principiilor pedagogice de învățare aferente standardelor NAUI.

Cursul de brevetare NAUI este susținut de un instructor certificat de către Internațional Association of Underwater Instructors, menționata ca NAUI World Wide. NAUI a fost fondata in 1960 in Statele Unite ale Americi si are descendență militară, fiind una dintre cele mai vechi si respectate agenții de brevetare a scufundatorilor din lume. Unei persoane care dorește sa se bucure de scufundări oriunde in lume sau sa închirieze echipament de scufundare, primul lucru care i se solicita este brevetul de scafandru. Brevetul certifica nivelul de pregătire al scafandrului si este garantul faptului ca aceasta persoana poseda bagajul de cunoștințe, priceperi si deprinderi aferente nivelului de certificare. Brevetul NAUI este un document respectat si de prestigiu, pentru ca standardele de pregătire si siguranța ale NAUI se numără printre cele mai exigente din lume, depășind cu regularitate minimumul standardelor din domeniu.

Clubul nostru va oferă posibilitatea de a obține atât brevetul de scafandru începător (Scuba Diver), cât si oportunitatea de a evolua la nivelele superioare, conform organigramei NAUI, împreuna cu o serie de specializari.

Cursurile NAUI implica trei secțiuni:

  • Teorie;
  • Piscina;
  • Apa deschisă.

In funcție de nivel, brevetarea implica susținerea unui examen scris (tip grila) sau a unor probe practice.

Pentru partea de teorie, prețul cursului include manualul si formularele de examen, care sunt in limba romana.

Pentru partea de piscina, este inclusă furnizarea echipamentului complet si al buteliilor aferente. Prețul biletului de intrare nu este inclus.

Pentru partea de apa deschisă, este inclus, de asemenea, echipamentul si buteliile.

Studenții in curs de brevetare care doresc alcătuirea unui echipament personal, așa cum este recomandabil, beneficiază de consultanta si îndrumare in vederea alegerii pieselor optime de echipament, in funcție de posibilitățile si dorințele individuale.

Programul de pregătire este maleabil, adaptat in funcție de disponibilitatea cursanților. Acest fapt se datoreaza principiului după care ne ghidam: „Calitate, nu cantitate”. In vederea atingerii acestor obiective, clubul nostru NU lucrează cu grupe sau clase de studenți, ci in regim de personal trainer. Acest fapt permite atingerea unei densității maxime de informație furnizata. Învățând 1 la 1 alături de instructor, procesul de învățare devine personalizat, in funcție de necesitatile si progresul individual, obținându-se rezultate intr-un timp mai scurt.

Email

florin@sport4you.ro

Pentru detalii si programări, va rugam sa ne contactați telefonic sau prin e-mail.

NAUI Scuba Diver
RON 140000 /curs
  • Brevetul „Scuba Diver” permite posesorului sa se scufunde pana la adâncimea de 18 m, cu coechipier.
  • Brevetul este recunoscut pe plan mondial si nu necesita (re)înnoire (taxe periodice).
NAUI Advanced Scuba Diver
RON 120000 /curs
  • Brevetul „Advanced Scuba Diver” permite posesorului sa se scufunde cu  coechipier pana la limita legală a scufundarilor cu aer comprimat (40 m).
  • Brevetul este recunoscut pe plan mondial si nu necesita (re)înnoire (taxe periodice).
NAUI NITROX
RON 75000 /curs
  • Brevetul „Nitrox” corespunde celei mai des abordate specializari: scufundarea cu aer îmbogățit in oxigen.
  • Aceasta oferă o serie de avantaje, cu precădere in cazul scufundarilor repetate specifice vacantelor dedicate.
  • Brevetul este recunoscut pe plan mondial si nu necesita (re)înnoire (taxe periodice).

Cursuri open water swiming

Locatie: Localitatea Dealul Botii (lacul Belis)

Copyright 2024 Sport4You