Lacul Beliş-Fântânele este un lac artificial de acumulare din Munţii Gilăului, judeţul Cluj. A fost amenajat în perioada 1970-1974 cu scop hidroenergetic, pe cursul râului Someşul Cald. Are o suprafaţă de 9,8 kmp şi o lungime de aproximativ 14 km, fiind situat la o altitudine de 990 m. Pe malul lacului se află staţiunea turistică Beliş-Fântânele. situat în vestul judeţului Cluj, în partea nordică a munţilor Apuseni, la confluenţa dintre munţii Gilăului (est), munţii Vlădeasa (vest) şi Muntele Mare (sud).

Eveniment organizat de Beliș KAYAK Festival in parteneriat cu Sport4you

LOCATIE: Lacul Belis

Data 02 octombrie 2021

Public

În 2 octombrie 2021, iubitorii sporturilor nautice sunt așteptați pe lacul Beliș-Fântânele, unde va avea loc o întrecere sportivă cu paddle bordul pe lac, în cadrul  evenimentului Beliș Kayak Festival.

Obiectivul festivalului este promovarea, încurajarea și dezvoltarea evenimentelor în aer liber pe apele din Transilvania și nu numai.

Festivalul este adresat celor care doresc experiența unui concurs ce evaluează rezistența și viteza acestui sport.

De asemenea, evenimentul este adresat persoanelor de toate vârstele, fiind un prilej de relaxare în natură, prin sport și muzică adusă de tineri pasionați ai orașului Cluj-Napoca.

𝐏𝐫𝐨𝐛𝐞𝐥𝐞 𝐜𝐨𝐧𝐜𝐮𝐫𝐬𝐮𝐥𝐮𝐢:

𝐏𝐫𝐨𝐛𝐚 𝐝𝐞 𝐚𝐧𝐝𝐮𝐫𝐚𝐧𝐭̦𝐚̆ – se va desfășura în prima parte a zilei, pe o distanță aproximativă de 10kilometri, cu plecare din dreptul plajei spre coada lacului Dealul Botii și retur.

𝐏𝐫𝐨𝐛𝐚 𝐝𝐞 𝐬𝐩𝐫𝐢𝐧𝐭 – se va desfășura în după-amiaza aceleiași zile.

Categorii

OPEN MASCULIN

OPEN FEMININ

Echipamentul

Pentru a preveni posibilele arsuri cauzate de soare folositi o crema de protectie.

Pentru a evita deshidratarea si crampele musculare pregatiti o bautura izotonica si geluri etc.

Sa aveti pregatit intr-un sac inpermeabil : prosop, patura, folie de supravetiuire, haine uscate si un termos cu ceai.

 

𝐏𝐫𝐨𝐠𝐫𝐚𝐦𝐮𝐥 𝐞𝐯𝐞𝐧𝐢𝐦𝐞𝐧𝐭𝐮𝐥𝐮𝐢:

 

8:30 Distribuire kituri

9:30 Check-in probă anduranță /prezentarea traseului

10:00 Proba de anduranță

15:30 Prezentare traseu proba sprint

16:00 Proba de sprint

Seară de muzică și relaxare

𝐓𝐀𝐗𝐀 𝐏𝐀𝐑𝐓𝐈𝐂𝐈𝐏𝐀𝐑𝐄 𝐂𝐎𝐌𝐏𝐄𝐓𝐈𝐓̦𝐈𝐄: donație( fiecre cat doreste)

Concurenții la competiția  vor veni cu Sup-ul propriu sau vor putea să închirieze Sup-ul  in perioada 10 – 30 septembrie în limita stocului disponibil.

Evenimentul este la prima sa ediție, însă dorința noastră este de a oferi o continuitate stabilă a acestuia, devenind un reper anual.

𝐈̂𝐍𝐒𝐂𝐑𝐈𝐄𝐑𝐈:

Înscrierile la competiție se vor face prin completarea formularului de mai jos până la data de 30 septembrie.

RESPONSABILITATE SI CONDITII DE PARTICIPARE:

Participarea la SUP RACE Lake Seven se face pe proprie răspundere, în deplina cunoştinţă a aptitudinii de a participa la eveniment, a stării de sănătate fizică şi mentală, precum şi a stării tehnice a echipamentului;

Fiecare participant, indiferent de modul de înscriere, trebuie să semneze la preluarea kitului de concurs, o declaraţie de responsabilitate, prin care îşi asuma riscurile ce pot rezulta din participarea la Lake Seven şi orice pagube survenite din orice motiv, inclusiv pierdere sau furt. Este recomandat ca participanţii să dispună de asigurare în caz de accidente valabilă pentru competiţii sportive.

Organizatorii nu pot fi făcuţi răspunzători de nici o dăuna rezultată în urmă participării la eveniment. Concurentii vor manifesta un comportament civilizat, fair-play, faţă de ceilalţi participanţi în cursă. Nerespectarea normelor de conduită poate duce la retargerea concurentului in cauza la decizia organizatorilor.

Se acceptă participarea concurenţilor sub 18 ani numai cu acordul scris al părinţilor sau a tutorelui;

Concurentii trebuie sa aiba siguranta in apa deschisa, sa stapaneasca cel putin unul din stilurile de inot : bras, liber (craul).
Prin semnarea declaraţiilor pe proprie răspundere, participanţii se obligă să respecte prevederile acestui regulament.
Se va purta maieu pus la dispozitie de organizatori.
NU ESTE PERMISĂ

Atingerea caiacului/ barci de asistenta s-au iesirea din apa decat in situatii de urgenta.

SUPRAVEGHEREA CURSEI:

Supravegherea cursei este asigurată de voluntari care vor urmări concurenti de pe caiace, bărci etc. În cazul oricărei stări de disconfort resimţite , va rugam să semnalizati echipajele mobile pentru a fi scoşi din apă. Semnalizarea se va face prin ridicări succesive de mână şi/sau avertizări verbale.

BUNURILE PERSONALE:

Nu avem posibilitatea de a va oferi acest serviciu, va rugam sa aveti in vedere acest aspect.

CRONOMETRAJ

Cronometrajul asigurat de către echipa Sport4you.

PREMII/CLASAMENT

Clasamentul final va fi stabilit în funcţie de timpul fiecărui participant și premiile câștigătorilor vor fi acordate în funcție de clasament.

Locurile 1, 2 şi 3 vor fi premiate cu medalii, diplome și alte premii surpriză.

IMAGINI FOTO/VIDEO

Clubul Sportiv Sport4You are drepturi de imagini asupra întregului eveniment. Clubul Sportiv Sport4You poate utiliza imagini foto şi video în diverse materiale de comunicare realizate cu ocazia concursului, atât din timpul desfăşurării cât şi în fazele de start şi finish/premiere.

MENTIUNI:

Participanţii sunt rugaţi să respecte sfaturile organizatorilor pe parcursul concursului pentru a evita posibile pericole.

O eventuala modificare de program va fi anunţată cu 24 de ore înaintea startului, pe site-ul oficial al competiţiei: www.sport4you.ro

Spor la antrenamente!

 

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copyright 2024 Sport4You