LAKE’S SEVEN ULTRA MARATON INOT

Lake’s Seven este un proiect in premiera in Romania, ce include traversarea inot a celor mai lungi sapte lacuri din Romania. Lake’s Seven este versiunea Romaneasca a Ocean’s Seven. Doua  lacuri sunt situate în judetul Cluj, lacul Dragan si lacul Belis – Fantanele. Izvorul Muntelui – Judetul Neamt, Colibita – Judetul Bistrita – Nasaud, lacul Vidrarul – Judetul Arges, lacul Stanca Costesti – Judetul Botosani si  lacul de pe Dunare Portile de Fier I judetul Mehedinti, completeaza cele șapte lacuri.

Am început să se ne gândim la Lake’s Seven dupa maratonul de 20 km inotati de Marius Butuc si 28 km inotati de Tomos Florin in cadrul Festivalului Open Water Sport4you pe lacul Belis-Fantanele in 10 august 2018. Obiectivul de a finaliza traversarea inot a celor șapte lacuri se naște din  dorinta de a avea  ape curate  si pasiune pentru practicarea inotului in ape deschise.

sport4you
Organizator

Asociatia Club Sportiv SPORT4YOU

OBIECTIVE

  • Constientizarea si resposabilizarea tuturor asupra  importantei   mentineri apelor curate
  • Promovarea inotului in ape deschise, o latura a natatiei la inceput la noi in tara.

CATEGORIE

OPEN MASCULIN

  • Cu neoprene
  • Fara neopren

OPEN FEMININ  

  • Cu neoprene
  • Fara neopren

Durata Proiectului

Avem obiectiv 1/2 traversari pe an. Datorita faptului ca majoritatea sunt lacuri de munte, iar temperatura medie in lunile de vara este 16,5- 21 grade, durata proiectului o estimam la aproximativ  4 ani. In 2019 avem obiectiv lacul Dragan si lacul Belis din judetul Cluj.

Stilul de inot

Se poate inota orice stil, fiind recomandat stilul liber – craul.

Timpi limita pentru fiecare proba / traversare

  • Proba de 1500 m este limitată la 60 de minute.
  • Lacul Izvorul Muntelui
  • Lacul Colibita
  • Lacul Belis Fantanele
  • Lacul Stanca Costesti
  • Lacul Dragan
  • Lacul Vidrarul
  • Lacul Portile De Fier1

Tipul traversarii

  • Traversare solo (data traversari e aleasa de inotator)
  • Traversare stafeta (data traversari e aleasa de inotatori)
  • Traversare Lake Seven ( data fixata de organizator)

Inscrierea

Inscrierea in competitie se poate face on-line, prin completarea formularului de  inscriere disponibil pe site.. Confirmarea înscrierii celor inscrisi online se va face în urma dovezii achitarii taxei de participare prin Ordin de Plata, în conturile afisate mai jos:

  • RON: RO75BTRLRONCRT0211303301
  • EURO: RO25BTRLEURCRT0211303301

Nota: Pe Ordinul de Plata, la Beneficiar se va trece ASOCIATIA CLUBUL SPORTIV SPORT4YOU. La detaliile platii se vor specifica: “Nume, Prenume – Inscriere traversare Lake Seven „.

Taxa de participare

Pt proba de 1500 m

Pt trversari in datele fixate de noi in cadrul Lake Seven :

Lacurile Belis – Fantanele, Dragan, Colibita  250 lei/persona 1 traversare

Lacul Izvorul Muntelui

Lacul Stanca Costesti

Lacul Portile de Fier

Oricare traversare dupa 17 ore de inot este considerata ultramaraton si echipajul de asistenta se plateste cu 100 lei ora.

(Dupa efectuarea platii va rugam sa ne trimiteti un email la adresa: contact@sport4you.ro cu o fotografie a Ordinului de Plata. Va multumim.)

Pentru traversarile solo va rugam sa cereti  oferta

Anularea Participarii

Dacă dintr-un motiv  doriți să anulați participarea la cursă vă rugăm să anunțați acest lucru la contact@sport4you.ro. Aveți posibilitatea de a transfera locul altei persoane, trimițând un email de solicitare la  contact@sport4you.ro Sarcina de a găsi persoana către care veti face transferul este responsabilitatea dumneavoastra. Dupa efectuarea platii nu se mai restitue taxa de traversare , dar se poate face o solicitare pentru traversare la o alta data.

Responsabilitate si conditii de participare

Participarea la traversarile inot  Lake’s  Seven se face pe proprie răspundere, în deplina cunoştinţă a aptitudinii de a participa la eveniment, a stării de sănătate fizică şi mentală. Fiecare participant, indiferent de modul de înscriere, trebuie să semneze la preluarea kitului de concurs, o declaraţie de responsabilitate, prin care îşi asuma riscurile ce pot rezulta din participarea la  Lake’s Seven şi orice pagube survenite din orice motiv, inclusiv pierdere sau furt. Este recomandat ca participanţii să dispună de asigurare în caz de accidente valabilă pentru competiţii sportive.
Organizatorii nu pot fi făcuţi răspunzători de nici o dăuna rezultată în urmă participării la eveniment. Concurentii vor manifesta un comportament civilizat, fair-play, faţă de ceilalţi participanţi în cursă. Nerespectarea normelor de conduită poate duce la retargerea concurentului in cauza la decizia organizatorilor.
• Prin semnarea declaraţiilor pe proprie răspundere, participanţii se obligă să respecte prevederile acestui regulament.
• Adeverinta medicala cu mentiunea “apt pentru efort” si asigurare medicala.
• Se va purta casca pusa la dispozitie de organizator.

Acest concurs este recomandat persoanelor care înoată regulat, stapanesc stilurile competitionale de inot şi urmeaza un plan de pregtire specific.

Se acceptă participarea concurenţilor sub 18 ani numai cu acordul scris al părinţilor sau a tutorelui

Cronometraj

Cronometrajul se face de către echipa Sport4you.

Taxa include

  • Casca, geluri;
  • Hidratare pe traseu;
  • Revitalizare in zona de finish;
  • Medalie de finisher;
  • Clasament online;
  • Fotografii de pe traseu;
  • Cupe, diplome, sampania pentru primele 3 locuri;
  • Asistenta pe traseu;

ATENŢIE!!! 

Organizatorii îşi rezervă dreptul de a amâna data de desfăşurare a competiţiei în cazul unor condiţii meteo nefavorabile.

Participanţii sunt rugaţi să respecte sfaturile organizatorilor pe parcursul concursului pentru a evita posibile pericole.

O eventuala modificare de program va fi anunţată cu 24 de ore înaintea startului, pe site-ul oficial al competiţiei: www.sport4you.ro

Spor la antrenamente!

NU este permisă

Utilizarea labelor, palmarelor, plutitoarelor sau a plutelor, atingerea caiacului/ barci de asistenta s-au iesirea din apa decat in situatii de urgenta.

Supravegherea cursei

Supravegherea cursei este asigurată de salvamari si voluntari care vor urmări înotătorii de pe caiace, bărci etc. În cazul oricărei stări de disconfort resimţite de înotători, aceştia sunt rugaţi să semnalizeze echipajele mobile pentru a fi scoşi din apă. Semnalizarea se va face prin ridicări succesive de mână şi/sau avertizări verbale. În cazuri limită, înotătorii sunt rugaţi să iasă la mal de unde vor fi recuperaţi de un echipaj mobil.

Asistenta medicală

Personal calificat pentru acordarea primului ajutor.

Bunurile personale

NU RĂSPUNDEM DE OBIECTELE DE VALOARE.

Premii/clasament

Clasamentul final va fi stabilit în funcţie de timpul fiecărui participant și premiile câștigătorilor vor fi acordate în funcție de clasament.

Locurile 1, 2 şi 3 vor fi premiate cu medalii, diplome ,trofee și alte premii surpriză

Dreptul asupra Imagini foto/video

Clubul Sportiv Sport4You  are drepturi de imagini asupra întregului eveniment. Clubul Sportiv Sport4You  poate utiliza imagini foto şi video în diverse materiale de comunicare realizate cu ocazia concursului, atât din timpul desfăşurării cât şi în fazele de start şi finish/premiere.

CUM TE POTI IMPLICA ?

     Distribuind evenimentul

     Inota alaturi de noi

     Participa la actiunile de ecologizare a lacurilor

      Cumpara kilometri, motivezi inotatori sa termine cursa.

     Participa  ca  voluntar  la acest proiect

Cum poti cumpara Km?

Pasul 1 Completez formularul de inscriere si  imi aleg un inotator pe care vreau sa-l sustin.

Pasul 2 Aleg o cauza pentru care sustin inotatorul/inotataori. (unde vor merge bani)

Pasul 3 Stabilesc o suma de bani pentru fiecare km inotat.

LISTA LACURILOR DIN CADRUL PROIECTULUI LAKE SEVEN

Izvorul Muntelui

Izvorul Muntelui

LOCALIZARE: Pe cursul râului Bistrița, la 4 km în amonte față de orașul  Bicaz, jud. Neamț, România

ANII CONSTRUCȚIEI: 1950 – 1960 DIMENSIUNI: – Barajul Bicaz are o înălțime de 127 m, o lungime de 435 m și o lățime maximă la bază de 119 m.

Lacul de acumulare are,  în medie, o lungime de 35 km, un perimetru de 71 km, o suprafață de 32,6 km² și un volum maxim de apă de 1.250 milioane m³.

Temperatura medie a lunii iunie – august, 16,5 ÷ 21C

CUM AJUNG:

Barajul Bicaz se află la  4 km de Bicaz,   29 km de Piatra Neamț,  54 km de Durău,  74 km de Târgu Neamț,  91 km de Bacău.

Acces rutier:

Punctul de acces nordic este Viaductul din Poiana Largului la care se poate ajunge pe:

– pe DN15 – Toplița – Borsec – Poiana Largului (Viaduct);

– pe DN15B – Tg. Neamț – Pipirig – Poiana Largului (Viaduct);

– pe DN17B – Vatra Dornei – Broșteni – Borca – Poiana Largului (Viaduct) – Drum superb ca peisaj, pe malul Văii Bistriței, dar pericol de dezmembrare pentru mașinile deja șubrede.

– Punctul de acces sudic este orașul Bicaz în care se poate ajunge pe:

– pe DN15 – Bacău – Piatra Neamț – Bicaz;

– pe 12C – Gheorghieni – Lacul Roșu – Bicaz.

Lacul Colibita

 

Lacul Colibiţa este un lac artificial de acumulare din Munţii Călimani, judeţul Bistriţa-Năsăud. Lacul a fost creat prin construirea barajului Colibiţa pe cursul râului Bistriţa, baraj amenajat în perioada 1977 – 1991 cu scop hidroenergetic, de alimentarea cu apă a localităţilor din aval, a industriei, irigaţii şi regularizare a debitului apelor râului Bistriţa.

CUM AJUNGI

Colibita se afla pe Valea Bistritei, ca parte din comuna Bistrita Bargaului. Ca sa ajungi aici venind dinspre Bistrita trebuie sa faci dreapta din Prundul Bargaului, spre lacul de acumulare Colibita. Distanta rutiera dintre municipiul Bistrita si Colibita este de aproximativ 50 de kilometri si la aproximativ 7 km de comuna Bistrita Bargaului. Exista si o varianta alternativa, pe un drum forestier (Blaju), ce face legatura dintre Muresenii Bargaului si Colibita.

Piatra Fântânele se află în județul Bistrița-Năsăud, la granița dintre județele Bistrița-Năsăud și Suceava, la distanța de 44 km de Bistrița în direcția Vatra Dornei.

Din București – Brașov – Sighișoara – Tg. Mureș – Reghin – Bistrița – DN17 – Piatra Fântânele;

Din Cluj – Gherla – Dej – Beclean – Bistrița – Dn17 – Piatra Fântânele

Lacul Belis Fantanele

Lacul Beliş-Fântânele este un lac artificial de acumulare din Munţii Gilăuluijudeţul Cluj. A fost amenajat în perioada 19701974 cu scop hidroenergetic, pe cursul râului Someşul Cald. Are o suprafaţă de 9,8 kmp şi o lungime de aproximativ 14 km, fiind situat la o altitudine de 990 m. Pe malul lacului se află staţiunea turistică Beliş-Fântânele. situat în vestul judeţului Cluj, în partea nordică a munţilor Apuseni, la confluenţa dintre munţii Gilăului (est), munţii Vlădeasa (vest) şi Muntele Mare (sud).

În perioada 19701974 locuitorii vechii comune Beliş au fost nevoiţi să se strămute pe actualul amplasament al satului. Cătune, precum Milioan, Pleş, Dădeşti, Bolojeşti sau Giurcuţa de Jos, sunt acum de domeniul amintirii şi doar în verile foarte secetoase, când nivelul apei lacului scade foarte mult, se pot vedea ruinele caselor abandonate de moţi, cele mai celebre fiind ruinele fostei biserici din Giurcuţa de Jos.

Lacul Dragan

sup lac

Lacul de acumulare Drăgan se află la 25 de km de la drumul E60 dacă se intră de la Bucea și la 20 km dacă se intră între Ciucea și Poieni. Barajul din beton, în arc a fost terminat în 1987, are o înălțime de 120 m, iar lungimea coronamentului este de 424 m.

Lacul, în condiții optime are o suprafață de 292 de hectare și 112 milioane mc de apă. Apa lacului se folosește pentru producerea de energie electrică, pentru atenuarea viiturilor, și pentru irigații. Lacul are două braţe de 4, respectiv 12 km. Temperatura medie a lunii iunie – august, 16,5 ÷ 21C

Lacul Stanca Costesti

Barajul de la Stânca – Costeşti, a fost construit în 1978, la graniţa dintre România şi Republica Moldova, a fost proiectat pentru o capacitate maximă de 1,4 miliarde de metri cubi de apă. Lacul se întinde pe o suprafaţă de 5.950 hectare şi are o lungime de 70 de kilometri. El este al doilea baraj ca mărime, după Porţile de Fier de la noi din tara.
Zona geografică          Moldova

Suprafaţa lacului         59,0 km²

Râu afluent     râul Prut, râul Ciuhur, râul Racovăţ

Căi de acces

Drumul național (DN29D) – Botoșani – Ștefănești

Drumul național (DN24C) – Iași – Ștefănești, Botoșani

Coordonate 47°51′30″N 27°14′00″E

Sursa informației: Wikipedia

Lacul Vidrarul

Lac  de acumulare, anii construcției: 1966

Localizare: pe râul Argeş, sprijinit pe versanţii munţilor Pleaşa şi Vidraru, de-a lungul Transfăgărăşanului, Situat între Munţii Frunţii şi Masivul Ghiţu, lacul adună apele râurilor Capra, Buda şi ale câtorva afluenţi direcţi (Râul Doamnei, Cernatul şi Vâlsanul, Topologul, râul Valea lui Stan şi Limpedea), cu un debit total de cca 5,5 m3/s.România Adâncimea maximă a apei este de 155 m lânga barajul curbat înalt de 166 m, cu o lungime la coronament de 307 metri. Volumul apei este de 465 milioane mc. Nivelul normal de retenţie este de 830,00 metri deasupra nivelului mării (mdM).

Suprafaţa totală a lacului este de 893 ha, lungimea de 10,3 km, laţimea maximă de 2,2 km în zona Valea Lupului – Călugăriţa şi o circumferinţă de 28 km.

Temperatura medie a lunii iunie – august, 16,5 ÷ 21C

Cum ajung la Vidraru?

La Barajul Vidraru se poate ajunge pe Drumul Naţional 7C (DN7C) dinspre Curtea de Argeş – Arefu şi dinspre  Sibiu pe DN1 până la Cârtişoara, de unde se continuă drumul pe Transfăgărăşan. De la Sibiu – Cârtişoara se poate ajunge la Barajul Vidraru doar în perioada iunie-octombrie, în restul anului acest tronson fiind închis.

Drumul Național 7C (DN7C) începe în judeţul Argeş, la Bascov (lângă municipiul Piteşti) în direcţia Curtea de Argeş şi se termină la intersecţia cu drumul DN1 între Sibiu şi Braşov, în apropierea comunei Cârţişoara. DN7C are o lungime de 151 km

Lacul Portile de Fier 1

Portile de Fier este numele unui defileu pe fluviul Dunarea.Prin construcţia barajului, valea Dunării mai jos de Belgrad a fost transformată în lac de acumulare – cu un volum de peste 2 miliarde mc şi o lungime de 120 km – iar nivelul apei în amonte de baraj a crescut cu 35 de metri. Lacul Porţile de Fier este cel mai mare lac de acumulare din Europa din punct de vedere al lungimii sale; coada acestuia ajungând până în apropierea oraşului Belgrad; dar şi al volumului de apă stocat, înregistrând valori maxime. Lacul cuprinde în principal zona Defileului Dunării, cel mai mare defileu din Europa, cuprins între localităţile Baziaş şi Orşova.

Sfaturi utile

Stabilesteti planul de antrenament

  • Stabilirea obiectivelor de pregătire.
  • Elaborarea graficului planului anual . Acesta trebuie să scoată în evidenţă fiecare perioadă pregătitoare, precompetiţională, competiţională şi de tranziţie existentă pe parcursul unui an competiţional. În cadrul graficului planului anual poate exista şi graficul formei sportive, precum şi datele trecerii probelor de control şi a controlului medical (obligatoriu de minimum două ori pe an)
  • CONȚINUTUL, DURATA ȘI STRUCTURA PERIOADELOR DE PREGĂTIRE

Puteti apela la un antrenor care  poate  să stabilească un plan de pregatire  în funcţie de particularităţile tale.

Orienteaza-te!

In apa deschisa trebuie sa te orientezi in spatiu. In general, se alege un punct de reper – o baliza sau ceva de pe mal (o casa, un ponton, un steag etc.). La fiecare cinci brate, trebuie scos capul usor din apa si cautat punctul de reper astfel incat sa-ti reevaluezi pozitia. Riscul sa inoti in plus este foarte mare daca nu reusesti sa iti ajustezi traiectoria in functie de reperul ales de pe mal.

Evita sa inghiti apa!

Un principiu foarte important este sa eviti inghititul de apa care poate sa fie ceva neplacut in mijlocul unui efort atat de mare.

Inoata la doua brate!

Te va ajuta sa te oxigenezi mai des si astfel sa obosesti mai greu.

Panica

In cazul in care ai crampe musculare sau nu te simti bine dintr-un anumit motiv, nu te panica! Fa pluta si incearca sa depui un minim de effort. Ridica o mana si semnalizeaza ca ai nevoie de ajutor. Daca te agiti, apa poate sa-ti devina dusman.

Nu te ingramadi la start!

Pozitioneaza-te la start in functie de experienta la astfel de concursuri si de performantele tale. Daca esti prea optimist si neexperimentat, risti sa te trezesti in interiorul unei masini gigantice de spalat si sa nu faci fata mainilor si picioarelor care cad pe langa tine sau chiar in tine.

Stabileste-ti planul de hidratare pentru cursa

            Concepe un plan de hidratare/alimentare in functie de nevoile corpului tau. Ex la fiecare 30 de minute un gel/bautura energizanta. Trebuie sa luati in calcul  consumul de calori, ce contin produsele  care contribuie la asigurarea energiei de care aveti nevoie.

Directionati spre noi 2% din impozitul dumneavoastra pe venitul global!

Prevederea 2% din Codul Fiscal vă permite să direcţionaţi 2% din impozitul pe venit către o organizaţie neguvernamentală. Este un sistem prin care aveti posibilitatea sa decideti in mod direct ce se intampla cu impozitele dumneavoastra. Utilizaţi această oportunitate pentru a sprijini Clubul Sport4You in organizarea competitiilor si marcarea traseelor ! Prin opţiunea dvs, oferiti o alternativa snatoasa de petrecere a timpului liber .

AZI VOI INOTA SI MA VOI BUCURA DE FRUMUSETEA DIN JURUL MEU

CALENDAR SEVAN LAKE

SEVAN LAKE 2019
SEVAN LAKE 2020
Lacul Colibita
Lacul Izvorul Muntelui

Copyright 2024 Sport4You